Monday, 29 January 2018

Kereta Sewa : Murah | Selesa | Wangi | Bersih





PERKARA-PERKARA YANG ANDA PERLU TAHU TENTANG PROSES PENYEWAAN KERETA 📝
.
Assalamualaikum dan selamat pagi 🌹
Masih tercari-cari kereta sewa yang murah, bersih, wangi, dan selesa? 😀
Jangan risau, kami di @keretasewa_mkaz siap sedia membantu dan memudahkan urusan perjalanan anda.
TAPI TUNGGU DULU 🚩
Sebelum anda membuat sebarang tempahan kereta sewa, anda kena lah follow proses penyewaan kereta sewa sepertimana gambar di atas ni dulu 😊tak susah pun, senang je.
Jadi jangan buang masa lagi, cepat hubungi atau whatsapp kami di 📲 018-236 4401 sekarang!!
.

Friday, 26 January 2018

Kereta Sewa : MURAH | BERSIH | SELESA | WANGI


KENAPA PILIH KERETA SEWA MKAZ?
Assalamualaikum dan selamat pagi 🌺
Buat apa cuti Sabtu dan Ahad ni? Tak keluar jalan jalan ke?
Tak ada kemudahan kenderaan?
Alaaaa jangan risau, Kereta Sewa MKAZ kan ada 😀
KENAPA PILIH KAMI?
Sebab kami menawarkan pada anda kereta-kereta baru, bersih, wangi, selesa, dan bukan itu sahaja, harga yang kami tawarkan pun berbaloi dan rendah tahu.
Cepat call kami sekarang sementara stok kereta sewa kami masih ada 🏃🏻‍♂️ 🏃🏻‍♀️ - 📲 018-236 4401 ¦ Admin
📲 018-236 4401 ¦ Admin
📲 018-236 4401 ¦ Admin


Thursday, 25 January 2018

KERETA SEWA : Murah | Bersih | Selesa | Wangi



MURAH | WANGI | SELESA | BERSIH

.
.
.

Assalamualaikum dan selamat pagi 🌺 semua orang sarapan apa pagi ni? Haaaa dah plan nak kemana-mana ke weekend ni? 😀 perlukan kereta?

.

Tak payah risau lagi sebab di @keretasewa_mkaz, kami menyediakan perkhidmatan kereta sewa dan insyaAllah membantu memudahkan perjalanan anda bersama keluarga atau kawan-kawan 😊

.

Jangan tunggu lama-lama 💃🏻 Cepat hubungi atau WhatsApp kami sekarang!
📲 018-236 4401
📲 018-236 4401
📲 018-236 4401

#keretasewacyberjaya #keretasewaputrajaya#keretasewabangi #keretasewakajang#keretasewakualalumpur #keretasewaserdang#keretasewaklia #keretasewaklia2 #supportmkaz#keretasewa

Tuesday, 23 January 2018

Kereta sewa Cyberjaya, Putrajaya, KLIA, KLIA2 : TIPS SEBELUM PENYEWAAN KERETA


PERKARA-PERKARA YANG ANDA PERLU TAHU TENTANG PROSES ATAU TIPS PENYEWAAN KERETA 📝 

Assalamualaikum dan selamat pagi 🌹
Masih tercari-cari kereta sewa yang murah, bersih, wangi, dan selesa? 😀 
Jangan risau, kami di @keretasewa_mkazsiap sedia membantu dan memudahkan urusan perjalanan anda.

TAPI TUNGGU DULU 🚩

Sebelum anda membuat sebarang tempahan kereta sewa, anda kena lah follow proses atau tips penyewaan kereta sepertimana gambar di atas ni dulu 😊 tak susah pun, senang je. 
Jadi jangan buang masa lagi, cepat hubungi atau whatsapp kami di 📲 018-236 4401 sekarang!!

#keretasewacyberjaya#keretasewaputrajaya #keretasewabangi#keretasewakajang#keretasewakualalumpur#keretasewaserdang #supportmkaz#keretasewa

Monday, 22 January 2018

KERETA SEWA PUTRAJAYA, CYBERJAYA : Tengah tunggu BR1M masuk ke?

TENGAH TUNGGU BR1M MASUK KE?
Untunglah 😁😁

Maklumat penting buat semua pemohon BRIM atau Bantuan Rakyat 1Malaysia, berikut dikongsikan jadual pembayaran BR1M 2018 juga panduan semakan status permohonan BR1M secara online.

Untuk makluman, Perdana Menteri dalam pembentangan Bajet 2018 baru-baru ini mengumumkan kadar maksima BR1M dikekalkan sebanyak RM1,200 bagi penerima kategori 3 iaitu isi rumah berpendapatan RM3,000 dan ke bawah.

JADUAL PEMBAYARAN BR1M 2018
Berikut adalah jadual pembayaran BR1M 2018 mengikut kategori.

1. Kategori 1 : Individu Bujang Pendapatan Bawah RM2k

Jumlah Bantuan RM450

Februari 2018 : RM450

2. Kategori 2 : Isi rumah (Pendapatan Bulanan di antara RM3,001 hingga RM4,000 sebulan)

Jumlah Bantuan RM900

Ansuran Pertama : RM300 : Februari 2018
Ansuran Kedua : RM300 : Jun 2018
Ansuran Ketiga : RM300 : Ogos 2018

3. Kategori 3 : Isi rumah Pendapatan Bawah RM3k

Jumlah Bantuan RM1,200

Ansuran Pertama : RM400 : Februari 2018
Ansuran Kedua : RM400 : Jun 2018
Ansuran Ketiga : RM400 :Ogos 2018

Kereta sewa MKAZ
📲 018-236 4401 : Admin

#keretasewaputrajaya#keretasewacyberjaya #keretasewabangi#keretasewaserdang #keretasewakajang#keretasewakualalumpur #supportmkaz#keretasewa

Sunday, 21 January 2018

Kereta sewa Putrajaya, Cyberjaya : Sunday Quotes


Assalamualaikum 🌺
.

Abang-abang dan kakak-kakak buat apa petang-petang ni?

Tak jalan-jalan ke?


Semoga hari Ahad anda semua baik-baik sahaja 😊 .

Nak sewa kereta? 😀😀
Anda boleh call atau whatsapp kami di :
📞 018-236 4401 : Admin
📞 018-236 4401 : Admin
📞 018-236 4401 : Admin

#keretasewaputrajaya#keretasewacyberjaya #keretasewabangi#keretasewaserdang #keretasewakajang#keretasewakualalumpur #supportmkaz#keretasewa #sundayquotes

Saturday, 20 January 2018

Kereta sewa - SEWA KERETA DENGAN HARGA MURAH




Selamat pagi & happy Saturday ❣️ Buat apa dekat rumah cuti-cuti ni? Tak bosan ke? Tak rasa nak keluar jalan-jalan ke? Pergi Sekinchan Padi Box ke 😃
Ajak family atau kawan-kawan ke 👩‍👩‍👧‍👧👫👬👭
-
Apa? Tak ada kemudahan kenderaan?
Alaaaa jangan risau, kami di Kereta Sewa MKAZ menyediakan perkhidmatan kereta sewa untuk anda 🤗
-
"Betul ke?" 😮
Iyaaaa, betul. Cepat call kami sekarang sementara stok kereta sewa kami masih ada 🏃🏻‍♂️ 🏃🏻‍♀️
-
📲 018-236 4401 ¦ Admin
📲 018-236 4401 ¦ Admin
📲 018-236 4401 ¦ Admin

#keretasewaputrajaya#keretasewacyberjaya #keretasewabangi#keretasewakajang#keretasewakualalumpur#keretasewaserdang #supportmkaz#keretasewa

Friday, 19 January 2018

Kereta sewa Cyberjaya, Putrajaya, Kajang, Serdang, Bangi, Kuala Lumpur - PROMOSI THAIPUSAM




Kami KEMBALI LAGI DENGAN PROMOSI HEBAT! 📢
_

PROMOSI sempena cuti Thaipusam 🎉🎉
_

Ada perancangan nak kemana-mana bersama keluarga atau kawan-kawan, tapi tak ada kereta? 🤔
Jangan risau, kami kan ada 😃
_

Tunggu apa lagi? Cepat hubungi kami dan tempah sekarang sementera stok kereta sewa kami masih ada 🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️ 

Thursday, 18 January 2018

KERETA SEWA PUTRAJAYA, CYBERJAYA, BANGI, KAJANG, SERDANG - Quote of the day



Dari Mu'awiyah bin Haidah Al Qusyairi radhiallahu'ahu, beliau bertanya kepada Nabi s. a. w :


" Wahai Rasulullah, siapa yang paling berhak aku perlakukan dengan baik? Nabi menjawab, Ibumu. Lalu siapa lagi? Nabi menjawab, Ibumu. Lalu siapa lagi? Nabi menjawab, Ibumu. Lalu siapa lagi? Nabi menjawab, Ayahmu. Lalu yang lebih dekat setelahnya dan setelahnya. " (HR Al Bukhari dalam Adabul Mufrad, sanadnya hasan).
_

Dari perut ibulah kita keluar menjadi insan berjaya, insan yang dikenali ramai. Mungkin sudah berpangkat besar seperti pegawai, doktor, datuk, dan sebagainya, ia tidak menjadikan kita lebih besar daripada ibu kita. Bila murka ibu bapa kita, maka Allah juga murka. Bila redha ibu bapa kita ke atas diri kita, Allah juga redha.

#keretasewacyberjaya#keretasewaputrajaya #keretasewabangi#keretasewakajang#keretasewakualalumpur #keretasewabangi#keretasewaserdang #supportmkaz#keretasewa